⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Inspirace

Bydlení podle dánského konceptu Hygge

Hygge je dánský koncept, který nejde doslovně přeložit, ale obvykle se interpretuje jako pocit pohody, útulnosti a blaha. Toto slovo popisuje životní styl spojený s vytvořením intimní atmosféry a radostného okamžiku. Bydlení v duchu hygge znamená vytvoření domova plné pohody a harmonie, ve kterém můžete trávit kvalitní čas s vaši rodinou nebo kamarády.

Koukněte na naši inspiraci jak bydlet podle hygge!

 

Vytvořte si útulné místo pro odpočinek

Zkuste si vytvořit útulný prostor, například čtecí koutek, kde si můžete po celém dni v práci odpočinout s knížkou a teplým čajem v ruce. Začněte tím, že si vyberete pohodlné křeslo, měkký polštář, přidejte deku, pohodlně se usaďte a vychutnávejte si každý moment, který v tomto útulném místě strávíte.

 

 

Teplé osvětlení a svíčky

Jedním z hlavních prvků hygge interiéru je teplé a tlumené světlo, často vytvářené svíčkami nebo lampami s jemným světlem. Nebojte se svíčky rozmístit nejen v obývacím pokoji, ale i v kuchyni, předsíni či dětském pokoji. Světlo by mělo být dostatečně jasné pro čtení nebo relaxaci, ale zároveň dostatečně tlumené pro uklidnění mysli.

 

Neutrální barvy

V hygge designu se preferují světlé a přírodní barvy, které přispívají pocitu pohody a klidu. Klíčová je bílá barva. Odráží světlo, dodává prostoru lehkost a vytváří dojem čistoty a také skvěle slouží jako neutrální pozadí, na kterém vynikají další barvy a přírodní materiály. Pokud nejste fanoušek bílých stěn, můžete také použít světle šedou, krémové či pudrové odstíny.

 

Soustřeďte se na přírodní materiály a měkké textilie

Přírodní materiály vytváří ve vašem domě prostředí plné pohody a harmonie. Jedním z hlavních materiálu v Hygge je dřevo. To přináší do domova teplo, příjemnou atmosféru a propojuje interiér s přírodou. Měkké textilie, jako jsou plyšové deky a polštáře, zajišťují pohodu a vytvářejí teplý a příjemný dojem.

 

zobrazit další články