⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

Tipy jak opticky zvětšit malou místnost

1. Vpusťte do bytu co nejvíce přirozeného světla

 

V malém bytě potřebujete co nejvíce přirozeného světla a nic nepřidává na dojmu prostorovosti jako dostatek přirozeného světla. Snažte se neblokovat prostor okolo oken velkými kusy nábytku a zajistěte, aby žaluzie nebo závěsy nebyly příliš těžké a umožňovaly světlu volně pronikat do místnosti.

 

 

2. Použijte světlejší barvy

 

Použití světlých barev je jeden z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobu, jak zvětšit malý prostor. Světlé barvy odrážejí světlo daleko více než tmavé barvy, což z nich činí skvělou volbu. Nezapomeňte, že čím více bude světla v pokoji, tím prostorněji bude působit!

 

3. Nábytek na nožičkách

 

Optické zvětšení prostoru lze dosáhnout nábytkem, který stojí na nožičkách. Tento designový prvek dodává dojmu otevřenosti a lehkosti. Vyvarujte se výraznému a tmavému nábytku, který by mohl působit příliš robustně.

 

ROHOVÁ SEDAČKA LENIA

 

4. Oživte prostor rostlinami

 

Rostliny nejenže vizuálně dokážou otevřít prostor, ale dodají vašemu prostoru svěží a příjemnou atmosféru. Přidáním pokojové rostliny nebo jen vázy s oblíbenou rostlinou můžete změnit celý vzhled místnosti. Nejlepší umístění pro rostliny je blízko přirozeného světla a oken.

 

5. Zrcadla

 

Zrcadla odrážejí světlo a obraz, čímž vizuálně rozšiřují místnost. Zrcadlo můžete umístit proti oknu, to bude odrážet světlo do místnosti, která se pak stane světlejší a prostornější nebo ho můžete umístit za nábytek, například sedačku. Vytvoříte tak v místnosti pocit hloubky, protože nábytek se bude zdát vzdálenější od stěny.

 

6. Minimalismus

 

Méně je někdy více, zejména v malých prostorech. Vyhněte se velkému množství dekorací a nábytku, aby váš prostor nevypadal přeplácaný. Využijte multifunkční nábytek, který poskytuje úložný prostor a zároveň zůstává vizuálně lehký.

zobrazit další články