⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Inspirace

Trendy v bydlení pro rok 2024

Je tady nový rok a s ním přicházejí nové trendy v bydlení!

Těšit se můžete na pastelové barvy v interiéru, flexibilní prostory, ekologickou udržitelnost a chytrá řešení pro moderní bydlení, která vám mohou usnadnit každodenní život. 

 

Flexibilní prostory

Vzestup home office bude mít vliv i na design interiérů. Lidé budou hledat flexibilní prostory, které umožní klidné pracovní prostředí doma. Koutky pro domácí kanceláře, akusticky izolované místnosti a ergonomický nábytek pro práci na dálku budou na vzestupu.

 

Ekologická udržitelnost

Odpovědnost vůči životnímu prostředí bude hrát v roce 2024 klíčovou roli. Lidé se stále více obrací k udržitelným materiálům a ekologicky šetrným konstrukcím. Zelené střechy, solární panely a recyklované materiály budou běžným prvkem moderní architektury. Domácnosti budou navrženy s ohledem na snížení ekologické stopy a energetickou efektivitu.

Na trhu najdete spoustu nábytku vyrobeného z recyklovaného plastu nebo kartonů. Inspirujte se na internetu nebo projděte různé bazary, které nabízí již používané produkty. A pokud jste manuálně zruční zkuste upcyklaci! Cílem upcyklace je přeměnit staré a nepotřebné produkty na produkty s vyšší hodnotou. 

 

Chytrá řešení pro moderní bydlení

V roce 2024 se chytrá technologie stane klíčovým prvkem v moderních domácnostech. ​​Stále častěji jsou spotřebiče, osvětlení, topení, ventilace a bezpečnostní systémy navrhovány s možností ovládání prostřednictvím mobilních aplikací a integrovány do jednoho ekosystému. To přináší vyšší úroveň pohodlí, energetické efektivity a bezpečnosti v domácnosti.

 

Pastelové barvy

Upusťte od výrazných barev a dejte přednost pastelovým tónům! Postupně klesá oblíbenost výrazných barev a dává se přednost jemným, pastelovým odstínům. Podle společnosti Pantone je barvou roku 2024 odstín peach fuss. Tento teplý odstín broskvové barvy vytváří v interiéru velmi útulnou atmosféru a skvěle ladí s dalšími barevnými kombinacemi.

 

Pastelová rohová sedačka TAMARIS

zobrazit další články