⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

10 TIPŮ PRO ČISTÝ DOMOV

 Tyto tipy vám pomohou ke svěží vůni a čistotě domova. Často se kouzlo úklidu skrývá v drobných detailech a správně zvolených postupech. My vám dnes ukážeme, jak na to.

 

 

Seznam úkolů


Vytvořte si seznam úkolů. Seznam úkolů vám pomůže udržet přehled o tom, co je potřeba udělat, a umožní vám plánovat si úklid podle priority.

 

Kategorie úkolů
 

Kategorizujte si úkoly podle místností. Rozdělení úkolů podle místností Vám umožní efektivnější práci a ušetří čas při přesunu mezi místnostmi.

 

Výběr čistícího prostředku
 

Používejte vhodné prostředky pro úklid.  Vyberte si prostředky, které jsou vhodné pro daný typ povrchu nebo materiálu, abyste zabránili poškození a dosáhli co nejlepších výsledků.

 

Udržování pořádku
 

Snažte se pořádek kontinuálně udržovat.  Nejlepší způsob, jak udržet domov čistý, je udržovat si pořádek a pravidelně uklízet. Například po skončení stolování hned odkládejte nádobí do myčky nebo ho umyjte, abyste zabránili zbytečnému nahromadění.

 

Pravidelná hygiena
 

Dbejte na hygienu. Udržování vlastní hygieny je důležité pro zdraví a pohodlí všech členů domácnosti. Mějte na paměti i pravidelný úklid kuchyně, koupelny a toalety, abyste zabránili šíření bakterií a plísní.

 

Časté znečištění
 

Zvolte častější čištění u věcí, které mají sklon se špinit více než ostatní. Například koberce, rohožky, záclony nebo podnožky v koupelně se snažte čistit častěji, ať zabráníte šíření bakterií.

 

Pravidelnost
 

Vysávejte a vytírejte pravidelně. Pravidelné vysávání/vytírání podlah pomůže udržet domov čistý a ušetří vám čas při velkém úklidu. Je to jen na pár minut.

 

Péče o nábytek
 

Pečujte o svůj nábytek. Nábytek je velmi náchylný k znečištění a opotřebení, zvláště ten lesklý, proto je důležité o něj pečovat, pravidelně čistit a větrat. Jedná se hlavně o optickou záležitost.

 

Ložní prádlo a ručníky
 

Vyměňujte a perte ložní prádlo s ručníky pravidelně, doporučujeme jednou za týden. Ložní prádlo a ručníky se používají velmi často, a proto je na místě i častější výměna, zabráníte tak šíření nechtěných bakterií.

 

Nepotřebné věci
 

Zbavujte se pravidelně nepotřebných věcí.

Pokud máte v domě věci, které nevyužíváte nebo které se Vám již nehodí, zbavte se jich. Tím ušetříte místo a usnadníte si úklid.

 

 

Věříme, že vám tyto tipy napomohly k čistému a svěžímu domovu.  

zobrazit další články