⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

5 tipů jak umístit nábytek podle Feng Shui

Feng Shui nebo také Feng Šuej je tradiční čínské umění a věda zabývající se životem a harmonií s okolním prostředím. Bydlení podle čínského umění vám pomůže k vytvoření šťastné a uvolněné atmosféry ve vašem domově, pracovišti nebo zahradě. Podle Feng Shui by mělo být vše v domě uzpůsobeno tak, aby mohla životní energie Čchi nerušeně plynout. Velký důraz se klade na materiály, tvary a dekorace.

 

Koukněte na naše tipy, jak si vytvořit domov podle Feng Shui!

 

 

Tip č.1: Nikdy neseďte zády ke dveřím

Váš sedací nábytek by měl být uspořádán tak, abyste seděli čelem nebo alespoň bokem ke dveřím. Pokud budete sedět zády ke dveřím, tak se nikdy nebudete moci uvolnit, protože nebudete mít přehled o tom, kdo vstupuje do místnosti.

Nejdůležitějším nábytkem ve vašem obývacím pokoji by měla být sedací souprava. Ta by měla být hlavně pohodlná a pevná. Snažte se sedací nábytek umístit do kruhu, což umožní všem v místnosti vidět se navzájem a vytvoří uvolněnější atmosféru.

 

Tip č. 2: Dbejte na dostatek světla

Podle Feng Shui má dostatek světla významný vliv na energii a harmonii prostoru, proto dbejte na dostatek přirozeného světla. Tmavé záclony nahraďte světlými a důkladně umývejte okna, překvapí vás kolik světla se do vašeho prostoru najednou dostane. Tmavé kouty se snažte prosvětlit rostlinami, zrcadly, lampičkami nebo světlými doplňky.

 

Tip č. 3: Správná dekorace

Správná dekorace je klíčová pro udržení pozitivní a příjemné atmosféry. Mezi vhodné dekorace patří doplňky, fotografie nebo obrazy, které ve vás budí optimistické pocity. Snažte se vyvarovat doplňkům, které ve vás budí nepříjemné pocity. Správnou dekorací mohou být i rostliny, např. fíkusy, chryzantémy, bambusy nebo kapradiny.

 

Tip č. 4: Vyvarujte se ostrým hranám

Ostré hrany nábytku mohou vyřazovat negativní energii. Pro dosažení harmonického prostředí zkuste ostré hrany zjemnit rostlinami. Volte raději nábytek se zaoblenými hranami, jelikož ten napomáhá volnému průchodu energie a vytváří příjemnou atmosféru.

 

 Tip č. 5: Upřednostňujte minimalismus

Přeplněný a přeplácaný prostor může bránit volnému toku energie, který je podle Feng Shui velmi důležitý. Minimalistický přístup k nábytku podporuje klid a uspořádanost. Minimalismus zdůrazňuje kvalitu nad kvantitou. Kvalitní nábytek vám do domova může přinést eleganci a pocit klidu. Své dekorace omezte jen na ty, které pro vás mají skutečnou hodnotu a vytvořte si prostor, který nebrání volnému toku energie tím, že se zbavíte přebytečného nábytku.

 

Rozkládací rohová sedačka FIORD

zobrazit další články