⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie

Jak vybrat správnou postel?

Jak si vybrat správnou postel? To je otázka, kterou si alespoň jednou za život položí každý z nás. Správná postel je totiž základem zdravého a spokojeného spánku. Nesmíme zapomínat, že v posteli trávíme 1/3 našeho života, někteří z nás méně, jiní více, ale v globálu je to nezanedbatelná část našeho života. To je ale jen jeden z důvodů, proč je třeba vybírat kvalitní postel. Druhým důvodem je pohodlí. Spánek je totiž důležitý nejen pro načerpání energie, ale i z hlediska tělesného. Nikdo z nás přece nechce vstávat každé ráno s bolavými zády a nespokojený.

V několika dalších bodech se teď tedy zaměříme na postup, jak vybrat správnou postel. Postel není jen o designu a kráse, ale i o rozměrech. Prvotně tedy nesmíme zapomínat na to, jak důležité rozměry postele jsou. Pro průměrného jedince je šířka 80cm pro vyspání dostatečná, ale pokud v ložnici nemáte nedostatek prostoru, doporučujeme Vám pořídit si matrace o šířce 90cm. Vyspat se samozřejmě dá i na matraci šířky 70cm, ale to už musíte být menšího vzrůstu, a také být střídmé váhy. Pro průměrného člověka je 90cm matrace nejvhodnější. Délku samotné matrace volíme s ohledem na Vaši výšku, tzn., že pro ty z Vás, kteří jsou vyššího vzrůstu, by neměli zapomínat na prodloužené verze standardních matrací. Obvyklá délka je 200cm, prodloužené verze pak jsou v délkách 210 a 220 cm.

Nejde však jen o rozměry matrace, ale důležitým faktorem při výběru je také její tvrdost. V tomto případě je důležité vyvarovat se jednoho nebezpečného nákupu, a tím je matrace přes celé dvojlůžko. Ano existuji výjimky, kdy oba partneři preferují stejnou tvrdost matrace, avšak ve většině případů se tyto preference změní a pak musíte kupovat 2 nové matrace, namísto jedné. Proto bych velmi doporučil zvážení případného nákupu jedné velké matrace. Nebudu Vám nyní doporučovat jakou tvrdost, popřípadě „měkkost“ matrace byste měli zvolit, toto nechám na zvážení každého z Vás, dle toho jaký typ vy sami preferujete. My u nás nabízíme standardně matrace pěnové, pružinové, taštičkové a zdravotní. (po kliknutí na obrázek budete přesměrování na příslušnou sekci).

Dalším neméně důležitým faktorem při výběru postele je kvalitní a stabilní rošt. V dnešní době je možno vybírat z nepřeberného množství roštů, standardní, jednoduché, polohovatelné, elektricky polohovatelné a mnoho dalšího. Pokud jste příznivci ranního, či večerního čtení v posteli, anebo jste pohybově omezeni, vřele bych Vám doporučil polohovací lamelové rošty, které Vám usnadní a zpříjemní pobyt v posteli. Rošt také může sloužit jako snadný přístup do úložného prostoru Vaší postele, čímž si zvětšíte počet úložných prostor v ložnici, například k uložení sezónního oblečení, které neměníme denně. Rošty jsou většinou tvořeny sérií lamel ze dřeva, které jsou zapuštěny do plastových pouzder na rámu samotného roštu. Takže abychom si to shrnuli, existují vlastně dva typy roštů: Pevný a Polohovací (manuálně, motorově). Další dělení je na Lamelové a Laťkové. Lamelové rošty jsou tvořeny pružnými syntetickými, nebo dřevěnými lamelami, které jsou do roštu vloženy pod určitým úhlem (čím více lamel, tím lepší kvalita). Naproti tomu laťky jsou z dřevěných latí a při výběru bychom si měli dávat pozor na to, aby byl mezi jednotlivými laťkami mezery maximálně 4cm.

Rošt a matraci bychom tedy měli, teď už zbývá jen samotná kvalitní postel. V dnešní době je k dispozici nepřeberné množství typů postelí, máme v nabídce postele z masivu, lepené, kovové postele a mnoho dalších. Stabilní a kvalitní postel je základem, který dále doplníme o dobrý rošt a vhodnou matraci. Z tohoto pohledu se tedy jeví jako nejvhodnější kombinace postele z masivu s lamelovým polohovacím roštem a kvalitní matrací. Proto Vám rádi doporučíme jednu z našich postelí. Níže je zobrazena kombinace, která je skvělá nejen pro mladé rodiny, ale pro všechny z Vás, kteří touží po pohodlném a klidném spánku.

 

 

 

V našem eshopu si můžete vybrat mnohé další postele, ale i polohovací rošty a zdravotní matrace, každý z Vás si vybere to pravé, co Vám vyhovuje. Věříme, že tyto řádky pro Vás byly užitečné a pomohou Vám při výběru manželské postele.

zobrazit další články