⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie

Jak vybrat správný jídelní stůl?

Zařizujete si nové bydlení a přemýšlte o tom, kde bude Vaše rodina stolovat? Ať už jste mladý bezdětný pár, anebo rozvětvená rodina s mnoha členy, tak se Vám nevyplatí podceňovat význam výběru správného jídelního stolu. Jídelní stůl totiž slouží celé rodině, slouží jako místo setkávání a budou u něj probíhat významné okamžiky, společné rodinné večeře, Štědrovečerní večeře a mnoho dalšího. Jídelní stůl je totiž důležitou a nenahraditelnou součástí každé domácnosti. Jak vybrat správný jídelní stůl? Při výběru nesmíme zapomenout na několik důležitých věcí. První takovou věci je dostatečný prostor pro jednotlivé stravníky. U stolu se nesmíme nikdy mačkat, je sice pravidlem, že každý stravník drží při jídle lokty u sebe, ale neznamená to, že držíte lokty v polévce Vašeho spolustravníka. Dalším neméně důležitým faktorem je celkový prostor pro nohy. Všichni si určitě živě pamatujeme, jaké to je, sedět u stolu s nohou od stolu mezi nohami. Tuhle nepříjemnost zažil v restauraci snad každý jeden z nás. Takže základem je, dostatek prostoru na šířku, ale i do hloubky pro Vaše nohy. Třetím neméně důležitým faktorem, který nesmíme podcenit, je vhodný výběr materiálu. Nezapomeňte, že budete u stolu sedávat denně. A upřímně, kdo z nás by rád seděl u stolu, který se mu nelíbí? Nikdo…to jsem si myslel.

Ukážeme si teď pár typů stolů, a pak si ukážeme jejich vhodnost do jednotlivých typů interiérů. Začněme tím nejjednodušším: Představte si, že máte doma jen minimum prostoru, ale i tak nechcete přijít o možnost společně posnídat. Co zvolíte? Jak tuhle situaci vyřešíte? Jednoduše, pořídíte si tento Jídelní set Silas, který je vybroben ze dřeva - dub a židle jsou s polstrováním v krémové barvě. Největší výhodou tohoto setu je snadná rozložitelnost stolu, který jedním pohybem zvětšíte téměr o třetinu jeho původní plochy.

Co když však máte moderně pojatý interiér a klasické dřevěné jídelní stoly pro Vás nejsou to pravé? Řešení je jednoduché, podívejte se na tento krásný jídelní set, který se dokonale hodí do moderně pojatých interiérů. Celý set je kombinací kvalitního MDF v barvě dubu sonoma a kovu s povrchovou úpravou z hliníku.

Představili jsme si jídelní sety pro malé interiéry, co když však právě naopak máte velkoryse řešený prostor, který je určen čistě pro umístění jídelního stolu? I pak pro Vás máme řešení. Rozkládací jídelní stoly jsou už nyní standardem a nabízí je téměř každá prodejna s nábytkem. Jak však poznat kvalitní zboží? Co odlišuje nekvalitní stůl od toho kvalitního? Je to především rozkládací mechanismus, hladkost jeho pohybu a v neposlední řadě také kvalita celého zpracování. I rozkládací stoly můžete volit podle jejich deisgnu. Máme moderní rozkládací stoly se skleněnými deskami, či klasické dřevěné rozkládací stoly. Pokud hledáte jednoduchý klasický rozkládací stůl, který bude vyroben ze dřeva, je pro Vás tento stůl TARGET jako stvořený. Před rozložením má stůl rozměry 90 x 140 cm, po rozložení vzroste rozměr na 90 x 180 cm, což umožňuje pohodlné usazení i velké rodiny. Stůl je ideální pro větší interiéry a stane se středobodem celého prostoru.

Když naopak toužíte po moderně pojatém stolu, ale zároveň chcete usadit pohodlně i větší rodinu, můžete zvolit stůl ROSARIO, který se stane solitérem ve Vaší jídelně. Stůl lze rozložit až do rozměru 200cm, což umožní pohodlně usadit až 10 lidí. Tento typ stolu je vhodný do moderně pojatých interiérů.

Nevybrali jste si? Nevadí, když navštívíte náš eshop, určitě si vyberete. Nabízíme totiž nepřeberné množství jídelních stolů v několika rozměrech, pevné, rozkládací, jídelní stoly vyrobené z kovu, či z tvrzeného skla, anebo klasické dřevěné jídelní stoly z masivu. Nezapomeňte však na několik důležitých pravidel, kupujte kvalitní jídelní stoly, které Vám vydrží. Nakupujte stoly dle toho, jaký máte interiér, pokud máte například malou jídelnu, není vhodné ji celou zastavět velkým jídelním stolem, ale volit například vhodnější stůl s menším rozměrem stolové desky, který lze v případě početnější návštěvy rozložit a na čas se tak uskrovnit a mít možnost usadit u stolu početnější společnost. A nezapomeňte volit také vhodný design, který nebude rušit deisgn zbytku jídelny, či kuchyně. Popřípadě pokud máte jídelnu součástí obývacího pokoje, nesmíte opomenout na design pokoje samotného. Pokud máte jídelní stůl v kuchyni, platí to samé pravidlo. Doufáme, že Vám následující článek pomohl k tomu, abyste věděli, jak vybrat ten správný jídelní stůl. V případě, že i po přečtení nevíte, jaký stůl si pořídit, neváhejte a kontaktujte naše poradce, kteří Vám ochotně pomohou s výběrem toho pravého pro Vaši jídelnu.

zobrazit další články