⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie

Jídelny, design a trendy pro rok 2015

Dnes se v našem seriálu budeme věnovat místnosti, která většinou těsně sousedí s kuchyní, v dřívějších dobách byla dokonce její nedílnou součástí. Ano uhádli jste, jedná se o Jídelnu. V dnešních dobách lze vlastně mít jídelny tří typů. Buď je součástí kuchyně, nebo je to samostatná místnost (tato varianta je většinou u bytů a rodinných domů s větší podlahovou plochou), anebo je součástí celku – kuchyň + jídelna + obývací pokoj, poslední ze tří variant se stala velice oblíbenou v posledních letech, zvláště při výstavbě nových rodinných domů. Tato varianta se těší velké oblibě také při využití výstupků, z fasády, jakýchsi forem alkovny, kdy je jídelna omezena pouze na existenci jídelního stolu a židlí. To však není veškerý nábytek, kterým by jídelna měla být vybavena. Pojďme se teď tomu věnovat trochu blíže.

Jídelna je nedílnou součástí interiéru, je to místnost, která si klade za úkol pozvednout kulturu stravování. Je to celek, není to jen jakési detašované pracoviště, kde usednete a rychle „odbudete“ to své. Jídelny v domácnostech nejsou derivátem „závodních“ jídelen, ve kterých máte za úkol rychle sníst svou porci a odebrat se zpět do pracovního procesu. Právě naopak, jídelny slouží ke klidnému a tichému posezení s rodinou, k odpočinku při jídle. Letos si designeři jídelen dali za cíl pozvednout kulturu stravování, a to nejen u nás v republice. Jídelní nábytek nabízí letos neotřelé tvary, moderní technologie, ale i tradiční materiály. Jídelna neslouží jen ke každodennímu stolování, ale i ke slavnostním jídlům, proto bychom nábytku v ní měli věnovat zvláštní pozornost, nikdo z nás přeci nechce trávit Štědrovečerní večeři v nevalném prostředí.

Aktuální trendy se přiklánějí k praktickému, ale designově líbivému jídelnímu nábytku, trendy jsou pevné dřevěné konstrukce židlí a stolů, které jsou doplněné deskou z odolného materiálu, s povrchovou úpravou, která umožňuje snadnou omyvatelnost. Základem jsou také snadné rozkládací systémy pro stoly, abychom mohli jednoduše změnit náš malý jídelní stůl na slavnostní tabuli s několik chody, pro velké množství rodinných příslušníků, či kamarádů. Trendem jsou také ergonomické tvary židlí, do popředí se i letos dostávají plastové, ergonomicky tvarované židle, které například v kombinaci s masivním jídelním stolem vytvářejí kontrastní, ale funkční kombinaci, která se jen tak „neokouká“.

Jeden z takovýchto trendy jídelních setů můžete zakoupit i u nás, je to jídelní set IDEAL, který můžete vidět níže.

Nesmíme však zapomínat na funkčnost, nábytek nesmí být jen lahodící oku, ale musí i plnit svou funkci. Měl by tedy zajistit pohodlné a moderní stolování. V jídelně se v drtivé většině případů schází celá rodina, přátelé, takže se mnohdy stává středobodem celého prostoru a my proto musíme dbát na její funkčnost, ale i atmosféru, kterou bydlení dodává. Proto je vhodné vybavit jídelnu stylovým, ale funkčním nábytkem.

Následující obrázky Vám pomohou dodat inspiraci pro vybavení Vaší vysněné jídelny. Záměrně jsou zvoleny jak větší, tak menší interiéry, abychom potěšili co nejvíce z Vás. Pokud byste chtěli některé kusy z námi doporučených jídelních stolů, židlí a dalšího nábytku do jídelny zakoupit, stačí jen kliknout na obrázek a dostanete se na námi nabízený produkt.

Doufám, že Vám tento článek pomohl při výběru Vaší ideální jídelny. Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte nás kontaktovat, naši specialisté jsou tady pro Vás.

zobrazit další články