⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

Víte, jak na domácí čištění sedačky?

Čištění sedačky nemusí být náročné, pokud víte, jak na to. Představíme vám několik praktických tipů, které vám pomohou udržet vaši sedačku čistou a pohodlnou. Pokud se rozhodnete použít jeden z našich tipů, prvně doporučujeme provést zkoušku v neviditelné části čalounění.

 

Jedlá soda jako univerzální čistič

Tento bílý prášek se skvěle rozpouští ve vodě a má zásadité Ph, což z něj dělá skvělý odstraňovač skvrn. Pokud na sedačce najdete skvrnu, posypte ji jedlou sodou a nechte ji působit po dobu 15-20 minut. Následně skvrnu vysajte. Další možností je vytvoření kašičky z vody a sody v poměru 2:1. Kaši naneste na skvrnu, nechte působit cca 20 minut. Nezapomeňte vždy pečlivě odstranit zbytky sody pomocí vody.

 

 

Citron a ocet jako odstraňovač mastnoty

Mastné skvrny neotírejte hadříkem, protože byste mohli mastnotu vtlačit hlouběji do tkaniny. Na odstranění mastnoty účinně působí citronová šťáva nebo bílý ocet. Smíchejte vodu s citronovou šťávou nebo octem v poměru 2:1. Roztok naneste na skvrnu a nechte působit přibližně 30 minut. Po uplynutí této doby oblast otřete jemným hadříkem a skvrna by měla zmizet. Prášek na praní K čištění můžete použít i jemný prací prášek a voda. Smíchejte dvě sklenice vody s jednou čajovou lžičkou prášku a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Hadřík namočte v roztoku, dobře ho vyždímejte a pak krouživými pohyby čistěte skvrnu na sedačce. Dávejte pozor, aby hadřík nebyl příliš mokrý, mohly by potom na sedačce zůstat skvrny od prášku. Po čištění je ideální zbývající vlhkost vysát.

 

Ulehčete si čištění sedačky se správným typem potahové látky

Čištění sedačky si můžete ulehčit výběrem vhodného typu potahové látky. Nabízíme různé druhy hydrofobních látek, které vytvářejí ochranný povlak bránící absorpci vody. Tyto látky vodu odpuzují, tvoří na povrchu malé kapičky, které lze snadno setřít hadříkem. Mezi tyto látky patří například: Monolith, Curio nebo Bristol.

 

Rohová sedačka Ariana s potahovanou látkou Monolith

 

Rohová sedačka Fasto s potahovanou látkou Bristol

 

Rozkládací pohovka Jaros s potahovanou látkou Curio

 

     

                                                                                                 

zobrazit další články