⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

10 RYCHLÝCH TIPŮ K VÝBĚRU POSTELE

Vybrat postel není jednoduchý úkol, existuje totiž mnoho faktorů, které je třeba zvážit. Těmi hlavními jsou velikost, materiál, pohodlí a cena. Podíváme se však i na další parametry, které můžete při výběru zužitkovat.



Velikost:
Kupte si postel, která je dostatečně velká pro vaši potřebu, abyste se cítili pohodlně, zároveň však velikost postele přizpůsobte velikosti pokoje, ve kterém se bude nacházet. Postel pro jednoho, nebo manželská? To vše si před koupí promyslete a zvolte díky tomu akurátní velikost. 


Materiál:
Na výrobu se používá mnoho různých materiálů, mezi základní se řadí dřevo, kov, plast a tkanina. Každý z nich, jak už to bývá, má své výhody a nevýhody, takže je důležité promyslet si, který z nich kladně odpovídá vašim potřebám. Osobní preference jsou v tomto směru zásadní.


Pohodlí:
Pokud se po probuzení chcete cítit čerstvě a odpočatě, doporučujeme postel nejprve vyzkoušet na vlastní tělo. Pouze přímým kontaktem zjistíte, jaký z postele máte pocit. Pokud už znáte své požadavky a z parametrů na e-shopu vyčtete, že je to ta pravá, pravděpodobně můžete obavy odložit stranou.


Cena:
Postele se pohybují v různých cenových relacích, zvažte tedy svůj rozpočet a kupte si postel, která se do něj vejde. Při výběru postele doporučujeme nedělat kompromisy, přeci jen se jedná o dlouhodobou investici, a to investici do vašeho zdraví.


Úložný prostor:
Zvažte, zda potřebujete postel s úložným prostorem. Jedná se o praktické místo na uskladnění například sezonních věcí. S úderem jara do něj můžete dát zimní bundy, svetry nebo zateplené kalhoty. Postel na nohách má výhodu větší hygieničnosti, protože vzduch proudí i pod postelí, a to se zvláště v letních dnech hodí.


Design:
Zvolte postel, která perfektně zapadne do interiéru vaší ložnice, nastane tak optická harmonie, která napomáhá klidu a dobrému spánku. Pokud je váš vkus “šílenějšího” charakteru, tak si prostě vyberte to, co vás baví! Neladí? Nevadí! Hlavní je vnitřní spokojenost.


Kvalita:
Cena se odvíjí od kvality dané postele. Aby postel byla odolná a dlouhodobě sloužící, je třeba náročnější proces výroby, a to se samozřejmě promítá i do ceny. Můžete si však vyhlídnout postel v akci, která sníží její cenu, ačkoliv se kvalita stále rovná ceně vyšší, nebo si lze vzít postel na splátky.


Matrace:
Matrace je jeden z hlavních aspektů postele, někdo rád tvrdou, jiný zase měkčí. I v tomhle případě nám přijde nejlepší si matraci vyzkoušet na vlastní tělo. Zjistíte, k jaké tvrdosti se přikláníte a poté si ji s klidem můžete objednat, a nebudete tak kupovat zajíce v pytli. Můžete také dát na doporučení svých přátel nebo známých.


Záruka:
Čím delší záruční doba, tím větší je sebevědomí výrobce ohledně kvality svého produktu. Tedy i ze záruční doby se dá určit, o jakou kvalitu výrobku se jedná. Netvrdíme, že se na to dá stoprocentně spolehnout, nicméně něco málo vám přeci jen doba záruky může prozradit.


Recenze:
Před nákupem si pročtěte recenze na postel, abyste zjistili, jak se osvědčila u ostatních zákazníků.
Nemusíte na recenzi stoprocentně dát, ale může vás na leccos upozornit a třeba se dozvíte, na co si dát pozor.
 

 

Věříme, že vám článek pomohl a přejeme dobrou noc.

zobrazit další články