⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

5 RYCHLÝCH TIPŮ JAK SNADNO A RYCHLE PEČOVAT O POSTEL

Aby byla postel pohodlná a dlouhodobě vyhovující, je důležité o ní správně pečovat.

Zde je 5 jednoduchých tipů, jak udržet postel v dobrém stavu.

 

 

Větrání:


Pro zachování čistoty a svěžesti je důležité postel pravidelně větrat, alespoň jednou týdně. Otevřete okno v místnosti, kde je postel umístěna, a nechte vzduch volně proudit, to pomůže odstranit jemný prach a vlhkost. Můžete také dát polštáře a přikrývky ven na slunce, pokud máte tu možnost, aby se pořádně prohřály a vyvětraly.

 

Pravidelný úklid:


Jednou týdně z postele vysajte prach a poté ji utřete vlhkým hadříkem. Můžete také použít rozprašovač, který zničí bakterie a neutralizuje zápachy. Nikdy nepoužívejte agresivní čističe nebo silné chemikálie, které by mohly poškodit materiál nebo vaše zdraví.

 

Péče o matraci:


Matrace by měly být pravidelně otáčeny, aby se zabránilo nerovnoměrnému opotřebení, prodloužíte tak jejich životnost a budou déle pohodlné. Použijte také vysavač na odstranění prachu a nečistot z matrace. Matrace otáčejte, abyste rovnoměrně rozložili opotřebení a zabránili tak vzniku proležených vyhloubenin. Povlak na matraci vyperte alespoň jednou za šest měsíců, aby se odstranily bakterie.

 

Péče o ložní prádlo:


Ložní prádlo vyperte alespoň jednou týdně a při koupi nového pečlivě vybírejte, aby bylo vhodné pro váš typ pokožky a materiál postele. Použijte šetrný prací program a teplotu vody, kterou uvádí etiketa prádla. Použijte jemnou aviváž, která neobsahuje žádné dráždivé složky. Ložní prádlo vysušte na vzduchu, nebo v sušičce na nízkou teplotu.

 

Používání ochranného povlaku:


Ochranný povlak na matraci chrání matraci před vlhkostí, prachem a nečistotami. Prodlužuje tak její životnost. Ochranný povlak chrání matraci před nečistotami, jako jsou pot, make-up, vlasy a jiné. Některé povlaky jsou navrženy tak, aby omezovaly růst roztočů a jiných alergenů, což je výhodné pro lidi s alergiemi.

 

Těmito jednoduchými způsoby můžete udržet svou postel v dobré kondici a zajistit si tak kvalitní spánek. Takto můžete udržet svou postel čistou, pohodlnou a funkční po mnoho let.

zobrazit další články