⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

6 TIPŮ K VYSNĚNÉ LOŽNICI

 

Poslední, co uvidíte, než usnete je ložnice. První, co uvidíte, když zazvoní budík je zase ložnice. Proto by měla ložnice působit pozitivně, vzdušně a harmonicky - a my vám poradíme, jak to udělat.


Postel

 

Dostatečná velikost postele je základ. V posteli se chcete cítit pohodlně, takže si dobře rozmyslete rozměry a taky to, kolik vás na ní bude spát. 

Pro postel doporučujeme materiál, na který je spoleh. Těmi mohou být dřevo nebo kov.

Výběr matrací je individuální záležitost založená na zkoušení, také si promluvte s prodavači. Jejich zkušenosti se vám mohou hodit, i když rozhodnutí je nakonec stejně jen na vás.

 

Tip:

 

Nezapomeňte, že pro větší klid při spaní patří čelo postele směrem ke zdi a pokud jste vyznavači Feng Shui, tak uvolněte i prostor pod postelí, ať energie volně proudí!

 

Barvy 

 

V ložnici se vyhněte divokým barvám, které člověka podvědomě ruší. Ložnice přeci slouží hlavně ke klidnému spaní a barvy agresivnějšího typu by vás od něj mohly rušit. 

Doporučujeme tedy tmavé odstíny peřin a klidně i stěny tmavšího charakteru, například modré.

 


Materiál peřin


Přírodní materiály, jako je len nebo bavlna, které budou pro vaše tělo naprosto přirozené, jsou nejvhodnější. Nejde jen o přirozenost, ale také o prodyšnost a lehkost. I když s tou lehkostí je to také dost individuální, protože někdo například rád usíná pod těžkou peřinou, která je doslova zatlačí do matrace.

 

 

Úložné prostory v ložnici

 

Skříň

 

Pokud plánujete dát do ložnice šatní skříň, tak vám radíme zvolit spíše větší typy skříní, protože se v ní snadněji orientuje a manipuluje s oblečením. Také nikdy nevíte, kdy vám v obchodě padne do oka nějaký nový kus oblečení a nečekaně tak budete potřebovat ve skříni prostor navíc. 

Pro rychlejší výběr outfitu si udělejte přehledné sekce, například: košile, bundy, mikiny, svetry, nebo rozdělte oblečení podle barev.

Barvu skříně doporučujeme tmavší, ať vám světlá barva svými odlesky v noci nenarušuje tmu.

 


Komoda

 

Přihrádky a šuplíky komody se zase hodí na menší kusy oblečení, u kterých se nemusíte bát, že se pokrčí. Jsou tedy například vhodné na spodní prádlo. I tady platí, že pořádek zrychluje oblékání.

Komoda se nejčastěji umisťuje do rohu místnosti a co se týče barevnosti, je to stejné jako u skříně, tmavá barva v ložnici zkrátka vítězí. 

 

 

Doplňky

 

V případě ložnice výběr doplňků podvolte harmonii. Květiny, svíčky, aroma difuzéry, obrazy nebo třeba vonné tyčinky. Vše, co člověka přiblíží k harmonickému stavu, je vítáno. Ložnice má být chrámem pohody, která do vás vstoupí hned potom, co vy vstoupíte do ložnice.

 


Světlo

 

Do ložnice volíme spíše tlumené světlo. Před spaním nebude tolik namáhat oči a ráno to pro ně naopak nebude takový šok, když vstáváte do tmy. 

Na nočním stolku doporučujeme mít lampičku, která bude dostatečně silná na případné noční čtení knížek.

Jestli vám vadí světlo z ulice, tak si pořiďte závěsy. Pro kvalitní spánek je totiž potřeba absolutní tma.

 

 

Doufáme, že vás článek inspiroval k vysněné ložnici a ke klidnějšímu spánku.

zobrazit další články