⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

8 TIPŮ PRO KOUPI NÁBYTKU NA TERASU, KTERÝ BUDE VYHOVOVAT VAŠEMU VENKOVNÍMU PROSTORU

Dobrý zahradní nábytek přináší pohodlí a funkčnost do vašich venkovních prostor. Terasu tak lze přeměnit na místo pro stolování pod širým nebem s prostorným stolem a pohodlným sezením. Můžete ji vybavit proutěnou pohovkou a klasickým houpacím křeslem, obojí doplněné polštáři, čímž se během letních měsíců může rychle stát vaším druhým obývákem. Malé prostory, jako jsou balkóny a menší zahrady, lákají k posezení, když jsou vybaveny správným nábytkem pro terasu. Pomocí následujících tipů si můžete vybrat ten nejlepší venkovní nábytek pro vaši terasu. Promyšlené plánování vám pomůže udělat z vašeho dvorku nové oblíbené místo pro lenošení, stolování a zábavu.

1. Rozmyslete si, k čemu budete terasu využívat

Začněte přemýšlením o tom, jak byste chtěli, aby váš venkovní prostor fungoval. Chcete, aby například sloužil jako jídelní kout za teplých letních nocí? Plánujete v prostoru uspořádat příští večeři nebo narozeninovou oslavu vašeho dítěte? Nebo si představujete klidný čtecí koutek s pohodlným a příjemným posezením na terase?

Vytvořte si seznam činností, které byste chtěli v prostoru dělat, a použijte jej jako vodítko k určení, jaký typ nábytku budete na terasu potřebovat. Pokud máte menší terasu, kterou využíváte jen k neformálnímu posezení s přáteli, není potřeba jídelní stůl. Místo toho se rozhodněte pro dostatek pohodlného sezení, několik odkládacích stolků a ohniště.

2. Před koupí si nábytek vyzkoušejte

Při nákupu terasových židlí a pohovek si na nich před nákupem poseďte. Terasový nábytek bude pravděpodobně používán pravidelně, zejména během teplejších měsíců, takže je nezbytné, aby sezení bylo pohodlné. Vy a vaši hosté si budete pravděpodobně užívat vaši terasu méně, pokud bude vybavena nehezkým nábytkem. Hledejte kousky s opěradly a polštáři nebo zútulněte kovový a dřevěný nábytek polštáři pro maximální pohodlí. Ujistěte se, že všechny látky jsou odolné vůči povětrnostním vlivům, aby se zabránilo vyblednutí barev nebo výskytu plísní.

3. Vyberte si venkovní nábytek, který se snadno udržuje

Zajistěte si, abyste si během pobytu venku mohli co nejvíc užívat svůj prostor na terase namísto údržby nábytku. Hledejte terasový nábytek se snadnou údržbou, abyste měli s jeho úklidem co nejméně práce. Většina kovového, týkového, cedrového a proutěného nábytku dokáže odolat všemu, co jim příroda postaví do cesty. S trochou pravidelného čištění bude nábytek vyrobený z těchto odolných materiálů vypadat skvěle po mnoho let. Terasový nábytek můžete také doplnit venkovními polštáři a polštáři s vyměnitelnými potahy, které lze snadno prát v pračce.

4. Zvažte úložný prostor pro váš terasový nábytek

Prodlužte životnost svého terasového nábytku o spoustu let tím, že jej mimo sezónu uložíte na chráněné místo. Garáž, sklep nebo kůlna ochrání nábytek před živly, aby se zabránilo poškození nebo dalšímu opotřebení. Dokonce i ten nejodolnější terasový nábytek, jako jsou týkové židle nebo pohovka z tepaného železa, vydrží déle, pokud je schovaný, když se nepoužívá. Pokud je váš úložný prostor omezený, poohlédněte se po zahradním nábytku, který lze složit a snadno rozložit pro kompaktní skladování. Židle, které lze naskládat na sebe, mohou také pomoci maximalizovat úložný prostor, když sezóna na terase končí.

5. Přizpůsobte barvy vaší venkovní výzdobě

Při nákupu zahradního nábytku se neomezujete pouze na neutrální barvy nebo přírodní tóny dřeva. Proutěné, dřevěné a kovové kusy nyní přicházejí v široké škále barevných provedení. Hledejte nábytek, který hraje barvami, které najdete ve vašem okolí, exteriéru vašeho domova nebo jiné venkovní výzdobě. Vlastní nátěr v jakémkoli odstínu může terasový nábytek rychle oživit, pokud není k dispozici správná barva. Vyhraďte si výraznější tóny pro polštáře a zvýrazňující kousky. Tyto objekty budou pravděpodobně používány méně často, což povede k menšímu opotřebení a jejich výměna bude levnější.

6. Investujte do kvalitního terasového nábytku

U zahradního nábytku obecně platí staré známé „dostanete to, za co zaplatíte“. Plastové židle nebo odkládací stolky sice mohou vypadat skvěle v obchodě a na slunci si udrží svůj pěkný vzhled rok nebo dva, ale časem zkřehnou a ztratí svou zářivou barvu. Totéž platí pro některé výrobky ze dřeva a proutí. Nakupujte opatrně a před velkým nákupem si ověřte zákaznické recenze. Pokud se držíte rozpočtu, plánujte utrácet za předměty, které budete používat nejčastěji, jako je pohodlné sezení na terase nebo odolný jídelní stůl. Můžete ušetřit peníze za menší doplňky, jako jsou polštáře a stolky.

7. Přidejte venkovní koberce pro barevný kontrast a pohodlí

Co takhle položit terasový nábytek na koberec do každého počasí? Textilní pokroky v posledních letech přinesly na trh mnoho rychleschnoucích venkovních koberců. Měkký pod nohama a bohatý na texturu, venkovní koberec zajistí pohodlí na vaší terase. Vyberte si barvu a vzor, které ladí s vaším dalším nábytkem a dekorem, abyste propojili svůj venkovní prostor. Před nákupem se ujistěte, že je určen pro venkovní použití.

8. Zvolte víceúčelový terasový nábytek

Podívejte se po víceúčelovém nábytku, abyste co nejlépe využili svůj prostor a rozpočet. Díly, které slouží více účelům, mohou eliminovat potřebu nákupu dalšího nábytku a zajistit vám více prostoru pro vaše oblíbené venkovní aktivity. Například taburetka nebo zahradní stolička mohou sloužit jako další sezení pro hosty. Prostá lavice může fungovat samostatně nebo jako doplněk k jídelnímu stolu pod širým nebem. Vyberte si terasový nábytek s ohledem na funkci, abyste mohli naplno využít své venkovní prostory.

Věříme, že vám tyto tipy ulehčí rozhodování a přejeme hodně štěstí s výběrem toho správného nábytku pro vaši terasu.

zobrazit další články