Dne 1.5.2024 máme na showroomu ve Frenštátě pod Radhoštěm zavřeno.

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

JAK SI VYBRAT KUCHYŇSKOU LINKU: PRŮVODCE PRO ROK 2023

Výběr kuchyňské linky je důležitým rozhodnutím, které ovlivní vzhled a funkčnost vaší kuchyně na mnoho let. Zde je několik tipů a trendů pro rok 2023, které vám pomohou udělat tu správnou volbu.
 


1. Zvolte správný materiál
 

Materiál kuchyňské linky je jedním z nejdůležitějších faktorů, které byste měli zvážit. Existuje mnoho možností, včetně dřeva, laminátu, nerezové oceli a skla. Každý materiál má své výhody a nevýhody, takže je důležité vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám a stylu.
 


2. Zvažte styl a design
 

Styl a design kuchyňské linky by měly odpovídat celkovému vzhledu a atmosféře vaší kuchyně. Pokud máte moderní kuchyň, můžete se rozhodnout pro linku s čistými liniemi a minimalistickým designem. Pokud máte kuchyň v rustikálním stylu, můžete zvolit linku z masivního dřeva s tradičními detaily.
 


3. Vyberte správnou barvu
 

Barva kuchyňské linky může mít velký vliv na celkový vzhled vaší kuchyně. Můžete se rozhodnout pro klasickou bílou nebo černou, nebo se odvážit a zvolit něco odvážnějšího, jako je modrá nebo červená. Mějte na paměti, že tmavé barvy mohou kuchyň opticky zmenšit, zatímco světlé barvy ji mohou opticky zvětšit.
 


4. Přemýšlejte o úložném prostoru
 

Úložný prostor je klíčový pro funkčnost kuchyňské linky. Ujistěte se, že máte dostatek skříněk a šuplíků pro všechny vaše nádobí, příbory a malé kuchyňské spotřebiče. Můžete také zvážit instalaci otevřených polic pro snadný přístup k často používaným předmětům.
 


5. Rozhodněte se mezi hotovou linkou a linkou na míru
 

Hotové kuchyňské linky jsou obvykle levnější a snadnější k instalaci, ale mohou být omezené v možnostech designu a velikosti. Na druhou stranu, linky na míru mohou být přizpůsobeny přesně podle vašich potřeb a přání, ale mohou být dražší a vyžadují delší dobu na výrobu a instalaci.
 


6. Zohledněte ergonomii
 

Ergonomie je často přehlíženým aspektem při výběru kuchyňské linky. Zvažte výšku pracovních ploch, umístění skříněk a zařízení, a jak budou tyto faktory ovlivňovat vaše pohodlí a efektivitu při vaření a čištění.



7. Nezapomeňte na osvětlení
 

Osvětlení je důležitou součástí každé kuchyně. Ujistěte se, že máte dostatek přirozeného světla a zvažte instalaci účinného umělého osvětlení, aby byla vaše kuchyň vždy dobře osvětlená.



8. Přemýšlejte o budoucích potřebách
 

Při výběru kuchyňské linky je důležité myslet na budoucnost. Zvažte, jak se mohou vaše potřeby změnit v průběhu času, a zvolte linku, která bude schopna se těmto změnám přizpůsobit.
 


9. Využijte odbornou pomoc
 

Výběr kuchyňské linky může být složitý proces, takže neváhejte využít odbornou pomoc. Profesionální designéři kuchyní vám mohou pomoci vybrat nejlepší možnosti pro vaše potřeby a zajistit, že vaše nová kuchyň bude krásná a funkční.
 


Výběr kuchyňské linky je důležitým krokem při renovaci nebo stavbě nové kuchyně. S těmito tipy a trendy pro rok 2023 budete připraveni udělat informované rozhodnutí a vybrat linku, která bude sloužit vašim potřebám po mnoho let.

 

 

zobrazit další články