⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

Jak vybrat správnou postel pro zdravý spánek

Správný výběr postele je klíčový pro kvalitní spánek, který je zásadní pro naše celkové zdraví a pohodu. Při rozhodování, která postel je pro vás ta pravá, je třeba zvážit několik faktorů, od velikosti a typu matrace až po styl a funkčnost postelového rámu. Následující průvodce vám pomůže vybrat postel, která nejen že bude hezká, ale především podpoří zdravý spánek.

 

 

1. Velikost má zásadní význam

Prvním krokem při výběru postele by mělo být rozhodnutí o její velikosti. Základním pravidlem je vybírat takovou postel, která poskytuje dostatek prostoru pro pohodlný spánek. Standardní velikosti zahrnují jednolůžko, dvoulůžko, queen size a king size. Vždy uvažujte o velikosti vaší ložnice a o tom, kolik místa chcete nechat pro ostatní nábytek a pohyb po místnosti.

 

2. Výběr správné matrace

Matrace je možná nejdůležitější částí postele. Na trhu existuje mnoho typů matrací, včetně pružinových, paměťových pěn, latexových a hybridních modelů. Pružinové matrace jsou tradiční a poskytují pevnou podporu. Paměťové pěny se přizpůsobí tvaru vašeho těla a pomáhají snižovat tlak. Latexové matrace nabízejí pevnou, ale pružnou podporu a jsou často hypoalergenní. Hybridní matrace kombinují pružiny s vrstvami pěny pro optimalizovanou podporu.

 

3. Podpora a pohodlí

Důležitým aspektem při výběru matrace je také podpora, kterou poskytuje vašemu tělu. Matrace by měla podporovat přirozenou křivku vaší páteře a rozložit váhu těla rovnoměrně. Pohodlí je subjektivní, proto je ideální matraci před koupí vyzkoušet.

 

Manželská postel Mystery

 

4. Materiál a styl postelového rámu

Postelový rám nejenže definuje vzhled vaší postele, ale může mít také praktické důsledky. Dřevěné rámy jsou tradiční a teplé, zatímco kovové rámy nabízí modernější vzhled a mohou být odolnější. Rovněž zvažte, jestli preferujete postel s úložným prostorem, což je ideální pro menší místnosti.

 

5. Zdravotní aspekty

Pokud máte specifické zdravotní potřeby, jako jsou bolesti zad nebo alergie, vybírejte matrace a postele, které tyto potřeby reflektují. Například pro alergiky jsou vhodné hypoalergenní matrace, zatímco lidé trpící bolestmi zad by měli hledat matrace s vysokou úrovní ortopedické podpory.

zobrazit další články