Ve středu 8.5. je showroom zavřeno. Děkujeme za pochopení

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Inspirace

PŘIZPŮSOBENÍ SEDAČKY VAŠEMU ŽIVOTNÍMU STYLU: PRŮVODCE PRO RODINY, DOMÁCÍ KANCELÁŘE A DALŠÍ

Při výběru sedačky je vždy důležité přemýšlet nad tím, jaký je váš životní styl a jakému účelu bude sloužit. Máte rádi společnost a návštěvy si u vás doslova podávají dveře? Sdílíte vaši domácnost s dětmi nebo domácími mazlíčky? Je pro vás sedačka místem, ze kterého doma pracujete? Sestavili jsme pro vás rádce, který vám může posloužit jako pomocník při výběru sedačky ve všech těchto situacích.

Návštěvy

Chodí-li k vám často návštěvy, mělo by být vaší hlavní prioritou, aby se u vás cítily jako doma. Důležitý je první dojem, sedačka by měla esteticky ladit se zbytkem interiéru. Můžete použít přehozy a různé polštáře, které navodí větší pocit útulnosti, ne však aby zabíraly zbytečně moc místa k sezení. Rozhodující je tak i její velikost. Zvolte proto dostatečně prostornou sedačku, aby se na ní mohli usadit všichni vaši hosté. Zvážit byste měli také náročnost údržby. Sedací soupravy s hydrofobním povrchem jsou méně náchylnější na zašpinění od různých pochutin a nápojů než jejich alternativy, jelikož je lze snadno přečistit vlhkým hadrem. Pokud však takový materiál není přímo váš šálek kávy, lze pohovky před podobnými pohromami uchránit také prostřednictvím různých potahů, které pak akorát stačí vyprat.

Rozkládací rohová sedačka ALEXIA DELUXE


Děti

Pokud máte doma malé děti, je nutné, aby pro ně sedačka byla co nejbezpečnější, tedy vyhýbat se modelům s ostrými hranami nebo špičatými ozdobami, o které by se mohly zranit nebo si jakkoliv ublížit. U živějších ratolestí, které po sedačce rády skáčou a hrají si na ní, byste si měli dát pozor, aby nebyla příliš vratká a nepřevrátila se s nimi nebo na ně nespadla. Z tohoto důvodu je vhodnější, pokud je sedačka přisunutá ke zdi pokoje, než aby byla umístěna volně v prostoru. Opět se doporučuje volba povrchů, která usnadní úklid v případě umazání od jídla nebo pastelek a fixů. Pro tyto případy zvažte spíše sedačku se vzorem, který dokáže skrýt nebo snížit viditelnost různých oděrek a nečistot, které by byly na jednobarevné sedačce viditelné. Zároveň by se mělo jednat o hypoalergenní materiály šetrné ke zdraví dětí. I zde se jako možná alternativa jeví různé přehozy a potahy, které ochrání skutečný povrch sedačky. Sedačku byste měli uzpůsobit velikosti vaší rodiny, abyste se mohli pohodlně bavit při všech vašich společných aktivitách.

Rozkládací rohová sedačka ANDREJ

 

Domácí mazlíčci

V případě domácích mazlíčků platí podobná opatření jako pro děti. Vhodná je tedy sedačka z odolných materiálů, které zvířata nedokáží poškodit svými zuby a drápy a snadno se čistí od zvířecích chlupů a dalších nečistot, které mohou přinést na svých tlapkách. Zároveň by se mělo jednat o materiály, které jsou zdravotně nezávadné. I zde se nabízí varianta použití potahů a přehozů, ze kterých padající srst svých mazlíčků snadno vytřepete. Některá plemena psů ráda na sedačky vyskakují, zajistěte proto, aby sedačka stála pevně a nehrozilo její převrácení. Abyste zabránili takovým situacím, je lepší zvolit sedačku s nižšími, ale širšími nohami, které jsou mnohem stabilnější, případně úplně bez noh. A samozřejmě nezapomenout vybrat takovou sedačku, abyste se na ní se všemi svými zvířátky vešli a cítili pohodlně.

Rozkládací rohová sedačka LEONA

Práce z domova

Pokud máte možnost home office, tedy práce z domova, určitě vám jde o to, abyste se ve svém pracovním prostředí cítili co nejpohodlněji a mohli se tak pevně soustředit na své povinnosti. Za tímto účelem se poohlédněte po sedačce, která bude mít ergonomický design a podporu krční i bederní části páteře, čímž bude přispívat ke správnému držení vašeho těla a předejdete tak namáhání a bolesti zad. Zároveň by měla mít pohodlné polstrování a dostatečnou hloubku sedáků, které zaručí příjemné sezení i po mnoha hodinách práce. Při výběru materiálu byste se měli zaměřit především na prodyšnost, abyste zabránili nadměrnému pocení. Pokud vaše sedačka bude splňovat všechny tyto vlastnosti, půjde vám vaše práce hezky od ruky.

Rozkládací rohová sedačka BOMBARDINO

 

Pevně věříme, že s pomocí našich rad se vám podaří vybrat sedačku přesně podle vašich potřeb nebo alespoň přizpůsobit tu stávající tak, aby vyhovovala vašemu okolí a životnímu stylu.

  

  

 

zobrazit další články