⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

ROZHODOVÁNÍ SE MEZI BOXSPRINGOVOU A ČALOUNĚNOU POSTELÍ: CO JE PRO VÁS NEJLEPŠÍ VOLBOU?

Při výběru nové postele se můžete cítit ohromeni množstvím možností. Jedním z klíčových rozhodnutí, která musíte udělat, je volba mezi boxspringovou a čalouněnou postelí. Obě mají své výhody a nevýhody, a výběr mezi nimi závisí na vašich osobních preferencích a potřebách. Ale než se ponoříme do podrobností, podívejme se na základy.
 


Co jsou boxspringové a čalouněné postele?
 

Boxspringová postel je charakteristická svou konstrukcí, která se skládá z pevného podkladu (boxspringu) a matrace. Boxspring je vyroben z pevného dřevěného rámu, který je obložen pružinami nebo kovovými spirálami a potažen látkou. Na boxspring se umístí matrace. Cílem je poskytnout další podporu a komfort.

Boxspringová postel
 


Čalouněná postel má potažený rám, který může být vyroben z různých materiálů, jako je dřevo nebo kov, a je potažen látkou nebo kůží. Čalounění může být na celém rámu postele nebo jen na čele postele. Tyto postele nabízejí luxusní vzhled a mohou být designovým prvkem v ložnici.

Čalouněná postel
 


Komfort a podpora
 

Při rozhodování mezi boxspringovou a čalouněnou postelí je jedním z nejdůležitějších faktorů komfort. Boxspringové postele jsou známé pro svou vysokou úroveň podpory. Pružiny v boxspringu fungují tak, že absorbují hmotnost těla a rovnoměrně ji rozloží po celé ploše postele. To může pomoci zmírnit tlak na určitých bodech těla a může poskytnout lepší podporu pro páteř.
 


Na druhou stranu čalouněné postele nemají boxspring, takže komfort a podpora závisí na matraci, kterou si vyberete. Ale mějte na paměti, že čalouněný rám může poskytnout další měkkost a pohodlí.
 


Estetika a design
 

Čalouněné postele jsou obecně považovány za luxusnější a esteticky přitažlivější než boxspringové postele. Mají tendenci mít více designových možností a mohou být vyrobeny z řady různých materiálů, což umožňuje větší personalizaci. Boxspringové postele jsou naopak obecně jednodušší v designu, ale jejich vzhled může být také upraven výběrem látky a barvy potahu.
 


V designu se čalouněná postel a boxspringová postel vyrovnávají, protože obě mohou mít čalouněný rám a krásné čelo postele, které lze navrhnout v různých materiálech a barvách. Umělá kůže nebo tkanina v antracitové, černé, hnědé nebo béžové barvě jsou obzvláště populární. Ale i neobvyklé barvy a vzory jsou možné u obou modelů.
 


Velikost a provedení
 

Jak boxspringové, tak čalouněné postele jsou k dispozici v různých velikostech a provedeních. Speciální hlavové části, zvláštní doplňky nebo noční stolky jsou k dispozici pro oba modely. Existují také boxspringové a čalouněné postele v různých velikostech.
 


Cena
 

Pokud jde o cenu, čalouněné postele bývají často dražší, protože matrace, rošt a rám postele obvykle musí být zakoupeny samostatně. Na druhou stranu, boxspringová postel, která již představuje kompletní spánkový systém, je obecně levnější.
 


Závěr
 

Na základě těchto faktorů lze říci, že boxspringová postel vyniká z hlediska komfortu a ceny, zatímco čalouněná postel v ničem nezaostává za boxspringovou postelí z hlediska designu. Nakonec by však při výběru vhodného místa k spánku měla být na prvním místě pohodlnost, protože spíme zhruba třetinu svého života a kdo by chtěl ležet na hezké, ale nepohodlné posteli.

Při rozhodování mezi boxspringovou a čalouněnou postelí je tedy důležité vzít v úvahu vaše osobní preference a potřeby. Mějte na paměti, že nejlepší postel pro vás je ta, která vám poskytuje největší komfort a podporu a která se hodí do designu vaší ložnice. Ať už se rozhodnete pro boxspringovou nebo čalouněnou postel, důležité je, abyste se v ní cítili pohodlně a mohli se v ní dobře vyspat.

zobrazit další články