Ve středu 8.5. je showroom zavřeno. Děkujeme za pochopení

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Inspirace

SEDAČKY V KINĚ A V KULTUŘE: NEJIKONIČTĚJŠÍ SEDAČKY VE FILMU A V TELEVIZI

Vybíráte sedačku, ale zároveň chcete, aby působila jedinečně a stylově? Pokud jste fanoušky filmů a seriálů nabízíme vám jako inspiraci několik sedacích souprav, které se proslavily na televizních obrazovkách i na stříbrném plátně. Padne některá z nich do oka právě vám?

Ženatý se závazky (1987-1997)

V americkém sitcomu, který vznikl jako parodie na rodinné komediální seriály z 80. a 90. let a který sleduje trampoty prodavače bot Ala Bundy, jeho rodiny a přátel, patří gauč s polstrovanými opěrkami, třemi měkkými sedáky a květinovým vzoremčastému dějišti mnoha epizod. Pokud narazíte na sedačku podobného stylu, avšak nelíbí se vám, absence vzoru, můžete to napravit použitím potahu nebo přehozu pro dosažení co největší autenticity. Jste-li milovníky retro stylu a dáváte přednost měkkému sezení nízko u země, do kterého se můžete pohodlně uvelebit, je taková pohovka pro vás jako stvořená.  

 

Pohovka BUGATI

 

Přátelé (1994-2004)

Šestice kamarádů – Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe a Joey z oblíbeného televizního seriálu se rádi scházeli v kavárně Central Perk a jejich oblíbeným místem k sezení byla oranžová sametová pohovka, která měla čalounění na opěrce připnuté knoflíky. Přestože se na sedačku nedokázali vejít všichni (byla maximálně pro 4 osoby), odmítali si sednout kamkoliv jinam a v případě, že byla obsazená, šli jinam. Oblíbenost seriálu a jeho ikonických kulis měla za následek, že se začaly po celém světě objevovat malé kavárničky s podobným stylem pohovek a nábytku jako v této úspěšné televizní sérii. A to jen zásluhou původně obyčejné sedačky vytažené ze skladiště rekvizit. Pokud si i vy chcete při pití odpolední kávy navodit atmosféru drobných kaváren, s podobnou pohovkou se vám to může podařit.

 

Pohovka OLIES

 

Teorie velkého třesku (2007-2019)

V komediálním seriálu, v němž čtveřice přátel Leonard, Sheldon, Rajesh a Howard během svých příhod představila širší veřejnosti svět vědy, sci-fi a fantasy. Tato parta se svými partnerkami a přáteli nejčastěji setkávala v bytě Leonarda a Sheldona, kterému vévodila kožená sedačka se třemi sedáky, na kde si například pochutnávali na objednaném čínském jídle a kde měl Sheldon také své oblíbené místo na sezení. Máte-li rádi posezení s přáteli u dobrého jídla a pití s vědomím, že si nemusíte dělat velké starosti o drobky nebo rozlité pití, tak se určitě poohlédněte po podobné sedačce. Jen pozor, ať někomu nesednete na jeho místo. ;)

 

Trojsedák DITA

 

Titanic (1997)

Ve velkolepém trháku režiséra Jamese Camerona o potopení slavného zaoceánského parníku se určitě všem vybaví nezapomenutelná scéna, v níž se mladá Rose ztvárněná Kate Winslet nechá namalovat od svého milence Jacka (Leonardo DiCaprio) „jako jedna z těch francouzských dívek“ přičemž má na sobě pouze náhrdelník s drahokamem. Během této scény Jackovi pózuje vleže na honosně vypadajícím dvojkřesle s čalouněním s rostlinným vzorem s osmi (!) dřevěnými nohami a na kterém se nachází čtyři dekorativní polštáře. Naše dvojkřesla sice nemají tak velký počet nohou, jsou však velmi pohodlná, takže můžete připadat jako na té nejluxusnější výletní lodi.

 

Dvojkřeslo AMORINITO XL

 

Jak můžete vidět, i napříč filmy a seriály se dá najít inspirace pro sedací soupravy do vašeho interiéru. Věříme, že vám náš výčet pomůže s výběrem té správné sedačky nebo alespoň orientovat se tím správným směrem.

zobrazit další články