⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie

Trendy ložnice 2015

Spánkem strávíme přibližně třetiny svého života, někdo více, jiný méně, ale to nic nemění na faktu, že ložnice tvoří velice významnou část bydlení a je proto důležité, abychom se v ní cítili co nejpříjemněji a nejpohodlněji. Ložnice pro Vás nesmí být jen skladištěm Vašich svršků a místem pro příležitostný odpočinek. Právě naopak, musí být civilizovaným a klidným ostrovem v dnešní hektické době. Ač se to nezdá a mnozí z Vás mohou namítnout, že většinu času v ložnici prospíme a nepotřebujeme tedy být obklopeni hezkými a světlými kusy nábytku, opak je pravdou, dle několika vědeckých studií je dostatek světla v interiéru ložnice velice důležitým faktorem dobrého spánky a kvalitního odpočinku. K tomuto trendu přihlédli v roce 2015 i designéři, a tak se ložnicové sestavy letos oblékly do světlého hávu. Hojně využívanými barvami jsou krémová, bílá - ať již v matném, či lesklém provedení, a v neposlední řadě také světlé odstíny dřeva, jakými jsou například dub akát, a také bříza. Stále oblíbenější jsou severské motivy, jednoduché a světlé, dřevo není mořeno a zanechává si svůj charakteristický svěží světlý tón.

Komplet ložnice MARTINA

Nejdůležitějším kusem ložnicového nábytku je bezesporu manželská postel. Manželská postel plní několik funkcí, proto musí být tento multifunkční kus nábytku náležitě využíván a také musí dobře obstát při plnění všech funkcí, protože manželská postel neslouží jen k odpočinku, čtení knih, sledování TV, ale také k tomu nejdůležitějšímu, k udržení lidské populace. Proto musí postel splňovat náročné požadavky na kvalitu, design, ale i zdravotní nezávadnost. Dobrá postel se vyznačuje stabilní základnou a také kvalitními rošty a v neposlední řadě o kvalitě Vaší postele rozhodují matrace. Aktuální deisgnový trend letošního roku jsou netradiční tvary postelí, kdy se zaběhnuté fádní pravé úhly mění na zaoblené plochy, které například imitují tvary mořských vln. Postele jsou v dnešní době také vybaveny velkým množstvím odkládacích prostorů, ať už ve formě intergrovaných nočních stolků, či ve formě odkládacích prostor u nohou postele, kam můžete umístit např. oblíbené knihy, které tak máte vždy po ruce. Postele jsou v dnešní době již vybaveny polohovatelnými rošty - ručně, či elektricky nastavitelné, dále množstvím polohovatelných opěradel pro snadnejší sezení při čtení Vaší oblíbené knihy, anebo sledování TV. Doslova viditelným trendem posledních měsíců je LED podsvícení Vaší postele, které dodá ložnici nový rozměr.

Postel MILANO s nočními stolky a úložným prostorem v nohách postele

Postel ORLEANS v moderním neotřelém designu

Ložnici je tvořena nejen manželskou postelí, ale i velkým množstvím dalších kusů nábytku. Máme zde skříně pro uložení Vašich šatů, dále noční stolky (někdy integrovány u postele, ale mohou se stát i samostatně stojícím solitérem), pak to jsou komody pro uložení drobného oblečení a v neposlední řadě také toaletní stolky a v případě větších ložnic i paravany. Jsou dvě možnosti, jak vybavit ložnici, buď sáhneme po osvedčené klasice a vybavíme ji ložnicovou sestavou, anebo “zariskujeme” a vybavíme ložnici podle svého, anebo na radu odborníka, designéra interiérů. Můžeme samozřejmě vybavit ložnici i sami, ale v tady bychom se měli vyvarovat přílišných experimentů, aby výsledek po rekonstrukci nebyl horší než před ní. Vraťme se tedy k ložnicovým sestavám, tyto sestavy nám nabízejí jednoduché řešení, které však neumožňuje přílišnou kreativitu, neboť design jednotlvých kusů nábytku je jednotným, což však nemusí ubírat na kráse. Pokud však chcete mít něco “originálního” nakombinujete si jednotlivé prvky ložnice sami, anebo po konzultaci s odborníkem. Na obrázcích níže vidíte pár sestav, které dodržují letošní trendy - jednoduchost, světlé tóny a útulnost. Všechny sestavy můžete zakoupit v našem eshopu.

Ložnicová sestava VALERIA

Ložnice LAVENDA

Pokud se rozhodnete experimentovat a chcete si vytvořit vlastní sestavu, kombinovat podle vlasních přání, či s pomocí odborníka, můžete se těšit na to, že Vaše ložnice bude originál a nikdo nebude mít nic podobného. V tomto případě pro Vás máme pár tipů, jaké kousky zkombinovat, abyste dosáhli kýženého efektu a měli ložnici podle trendů letošního roku. Všechny kousky, které zde kombinujeme naleznete v našem eshopu a můžete si tak danou “sestavu” objednat, anebo se inspirovat a vytvořit si svou vlastní. Začneme tedy nejdříve vhodnou manželskou postelí. Pro tento případ jsme zvolili jednoduchou vzdušnou postel TEXAS, rošt je součástí postele a prostor na spaní má rozměry 160 x 200 cm. Matraci je nutno objednat. V tomto případě jsme zvolili pěnovou matraci INGRID, s rozměry 160 x 200cm. Pokud však jeden z partnerů touží po jiné tvrdosti, než ten druhý, je možnost zakoupit dvě matrace s rozměry 80 x 200 cm.

Manželská postel TEXAS

Dále doplníme manželskou postel vhodnými skříněmi, komodou a nočními stolky. Šatní skříň jsme zvolili se zrcadly na posuvných dveřích, které opticky rozšíří prostor ložnice. Komodu jsme naopak volili vzdušnější, na nožkách. Ve stejném designu jsme zvolili také dva noční stolky. Pokud se Vám navržená sestava líbí, můžete ji zakoupit v našem eshopu - odkazy jsou uvedeny u obrázků.

Skříň HEROS

 



Doufám, že pro Vás byl tento článek přínosný, a že těm z Vás, kteří ještě váhají s výběrem ložnice, pomohl. Všechny uvedené kusy nábytku můžete zakoupit v našem eshopu.

Autor článku vystudoval Stavební fakultu Vysoké školy Báňské, obor Prostředí staveb a Technické zařízení budov a Universidad Politecnica de Valencia – Stavební fakulta, se zaměřením na Obnovitelné zdroje energie.

zobrazit další články