Dne 1.5.2024 máme na showroomu ve Frenštátě pod Radhoštěm zavřeno.

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

Jak rozpoznat orientaci levého a pravého rohu u sedacích souprav?

Při nákupu sedací soupravy často narážíme na pojmy jako "levý roh" a "pravý roh". Pro laické oko se mohou zdát tyto termíny zavádějící, avšak jsou velmi důležité pro správnou orientaci nábytku v prostoru. Následující článek vám pomůže pochopit, jak tyto termíny rozlišit.

 

Představte si, že se díváte na svou sedací soupravu z pohledu, kdy ji máte před sebou, tedy z pohledu, jaký byste měli, když stojíte nebo sedíte naproti ní. Toto je důležité, protože orientace rohů je definována z pohledu "zvenčí", tedy ne z pozice sedící osoby na soupravě.

 

Levý roh je pak na straně, kterou máte při tomto pohledu na levé straně. Analogicky, pravý roh je na straně, kterou máte při pohledu na sedačku na pravé straně.


 Jednoduše řečeno, pokud se na sedačku díváte čelem a rozpoznáváte nějaký roh, který je na vaší levé straně, pak je to levý roh. Pokud je na vaší pravé straně, pak je to pravý roh. 


 

Tato orientace je důležitá zejména při objednávce nábytku přes e-shop, kde nemáte možnost se na sedačku podívat osobně. Ujistěte se tedy, že rozumíte tomu, jaký roh sedačky objednáváte. 

 

Někteří výrobci toto pravidlo ovšem nedodržují a orientaci rohu uvádějí z pohledu sedící osoby. Proto si vždy pečlivě přečtěte popisky u sedaček a v případě nejasností nás určitě kontaktujte pro upřesnění. 

 

Doufáme, že vám tento článek pomohl lépe pochopit, jak rozpoznat levý a pravý roh u sedacích souprav. Pokud máte jakékoliv další otázky, neváhejte nás kontaktovat. Jsme vám k dispozici telefonicky, přes chat v našem e-shopu nebo e-mailem. Těšíme se také na vaši návštěvu v nově otevřeném CENTRU NÁBYTKU ve Frenštátě pod Radhoštěm
 

zobrazit další články